Daily Learnings

mei 7, 2008

Praktisch Podcasting

Filed under: Creatief,Internet — dailylearnings @ 11:34 am
Tags:

Op een MP3-speler of een iPod wordt niet alleen naar muziek geluisterd. Op het internet wordt een nieuwe generatie ‘radioprogramma’s’ gemaakt die ook via een mp3-speler worden beluisterd. Programma’s over de meest uiteenlopende zaken waar je naar kunt luisteren wanneer jij dat wilt en niet wanneer VRT er ruimte er voor vrij heeft. Adam Curry ontwikkelde een eigen concept rond podcasting en maakte het daarmee toegankelijk voor iedereen.

Alhoewel het concept niet nieuw is, zijn er nog maar weinig actieve podcasters in België. De meeste uitzendingen via podcast zijn herwerkte versies van radioprogramma’s. Studio Brussel scoort volgens iTunes met een compilatie van De Afrekening en De Grote PVDV ochtendshow het beste. Zowat alle zenders van VRT bieden een podcast aan. Maar ook Q-music en VTM zijn actief op podcast gebied. Het zijn echter steeds afgeleide producten van de originele radio uitzendingen. Er zijn nog maar weinig programmamakers uitsluitend bezig met het maken van een podcast. Een programma dus dat als audiofile kan worden gedownload en beluisterd.

Enkele leden van JCI Waregem doken het afgelopen jaar in de wereld van podcasting. Ze bekeken wat podcasting te bieden heeft. Hoe het gemaakt wordt en welk voordelen het heeft. Ook werden er enkele uitzendingen opgenomen van de JCI Podcast Tussen Pod en Pint.

Op dinsdag 20 mei wordt in een infosessie uitleg gegeven over wat Podcating te bieden heeft. We beginnen aan de basis en kijken wat Podcasting is en hoe het ontstaan is. Maar ook willen we kijken of er een toekomst is voor podcasting en hoe het actief kan worden toegepast in een bedrijfs- of verenigingsleven. Naast een algemene uiteenzetting komen er twee sprekers.

  • Luc Van Braekel is internetondernemer en zijn weblog www.lvb.net wordt een van de meest invloedrijke nieuws georiënteerde nieuwsblog van België genoemd. Luc zal een beeld geven over de waarde van podcasting en de toekomstmogelijkheden ervan.
  • Tom Claes is momenteel actief bij Skynet maar werkte eerder als digital media manager bij Warner Music. In deze functie deed hij enkele podcastprojecten met muziekbands.

Praktisch:

  • Datum: Dinsdag 20 mei
  • Tijd: 20 uur
  • Lokatie: JCI lokaal Storm V – Stormestraat 5 8790 Waregem
  • Kost: 5€ (inclusief 1 gratis consumptie)

Inschrijven en meer info:

jcipodcast@gmail.com of 0475/671059

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: