Daily Learnings

januari 29, 2008

2000antwerpen – eerste internetsoap

Filed under: communicatie,Creatief,Impact,Internet — dailylearnings @ 12:38 pm

Gisteren ging de internetsoap ‘2000antwerpen‘ van start. De soap is een initiatief van SBS Belgium en vertelt het verhaal van een 17 jarige Nederlandse jongen die door zijn moeder bij zijn Vlaamse vader in Antwerpen wordt gedropt.

Een internetsoap is bij mij weten een nieuw begirp. Enkele  jaren geleden lanceerden we bij de portalsite-to-be Clickx.be een SMS-soap maar dat is nooit een succes geworden. Ook in Nederland zijn nog enkele sms/mms soaps gestart waarbij per aflevering enkele beelden naar je GSM werden gezonden.

Een internetsoap is natuurlijk een leuk idee en het bespaart heel wat kosten. De kwaliteitseisen op internet zijn minder groot dat op het TV scherm. Maar op acteurs werd bespaard.  Oa Ann Ceurvels en Maarten Bosmans doen mee aan de reeks waarvan nu reeds twee edities zijn verschenen. SBSBelgium heeft er zelf ‘inhouse’ een website voor gemaakt en de afleveringen (zo’n 6 minuten per aflevering) zijn te bekijken via mijnvideo.be. Dat is dan weer een nieuwe videosite die de concurrentie met Youtube en GarageTV wenst aan te gaan vanuit Roemenië.
Het ziet er allemaal heel leuk uit, vol met clichés maar zo hoort dat nu eenmaal bij een echte soap. Ook op het internet zijn die regels niet anders.

De site zou iets duidelijker mogen. Het is nu al even zoeken opmijnvideo.be wat de pilot, 1ste en 2de aflevering was. Hoe zal het eruit zien als we aan aflevering 65 zitten? Als we al zover geraken natuurlijk.

We houden het in de gaten en zijn benieuwd hoelang het stand houdt.

Meer over 2000antwerpen:

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: