Daily Learnings

juni 29, 2007

Spijkers met koppen

Filed under: Advertising,Impact,Internet,Online advertising,Quotes — dailylearnings @ 7:58 am

Er zijn veel mensen die graag hun visie geven op internetadvertising. Er zijn slechts weinige die met weinig woorden de spijker op de kop slaan. Sylvie Irzi (Microsoft Digital Advertising Solutions) lijkt daar iedere keer in te slagen. Haar antwoord op de weergave van de gezamenlijke online mediabestedingen in 2006 die IAB onlangs in zijn AdEx 2006 studie bekend maakte:
“Wij kennen vandaag een groei die het dubbel is van 2004-2005. Dat is goed, zelfs al is het waar dat deze trend vroeger verwacht werd. De adverteerders hebben een gebrek aan kennis over de reële verbruikstijd van de media. Men moet weten dat de investeringen in digitale marketing slechts 3% bedragen terwijl de gebruiker tegenwoordig 20% van zijn tijd op het internet doorbrengt.

De adverteerders vertonen flagrant weinig initiatief tot het nemen van risico’s ten opzichte van de plek waar de gebruiker zich bevindt. Maar het zou een hersenschim zijn te hopen dat de proportie investeringen op het internet identiek zou zijn aan haar verbruikstijd, als men rekening houdt met het verschil in tarieven dat bestaat tussen de internetmedia en de tv.

De internet-economie heeft vandaag haar maturiteit aangetoond. Men kan er dingen realiseren die men nooit had gehoopt te kunnen doen bij andere ‘business modellen’. Denk maar aan de industrie van de gratis spelletjes op het internet die volledig rendabel gemaakt worden door online reclame. Microsoft gelooft in dit soort business en investeert er miljarden euro in. Maar men mag niet in de valkuil vallen van een gratis internet dat rendabel gemaakt wordt door niets. Want dat geeft nog altijd niets! Het nemen van risico’s moet gerechtvaardigd worden door marketingplannen die steek houden.”

Bron: Digimedia

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: