Daily Learnings

juni 25, 2007

Een dagelijkse strijd om de winnaars

Filed under: Creatief,Internet,Online advertising — dailylearnings @ 7:57 am

Het wedstrijd gewoel op de krantensites is weer in alle hevigheid los gebarsten. Het Nieuwsblad start opnieuw met zijn virtueel Rad -een idee dat ikzelf nog lanceerde- en geeft iedereen, die eraan draait, een prijs. Ik heb de krant nog niet gezien maar er zullen ongetwjifled weer pagina’s vol aan besteed worden. We lokken bezoekers naar de website omdat we ervan overtuigd zijn dat er daar veel te doen is maar ondertussen willen de prijzenpartners hun return toch in papier zien. Er is nog niets veranderd.

Ondertussen start Het Laatste Nieuws met een een dagelijkse wedstrijd waarbij ze elke dag een winnaar een jaar gratis laten deelnemen aan EuroMilions. HLN.be gebruikt de krant als referentie waar je een code uit de krant moet invullen om te kunnen deelnemen. Een hele ommezwaai voor de vriende van Kobbegem die tot enige tijd terug online de krant volledig naast zich neer legden.

De overkill aan wedstrijden om bezoekers naar de websites te trekken is een typisch Belgisch fenomeen. De Nederlandse kranten houden zich redelijk afstandelijk van deze praktijken. Er zijn voors en tegens voor te noteren. Met een flinke emailcampagne kun je veel bezoekers naar de wedstrijd aantrekken. De vraag is natuurlijk welk soort van bezoekers je daarmee aantrekt. De bezoekers worden nl aangetrokken om aan de adverteerders te kunnen presenteren. Hoe meer bezoekers, hoe interessanter je bent voor de adverteerders. Een logische gedachte die niet altijd klopt. Slimme adverteerders kijken nl ook naar het imago van het medium en de bezoekers die ze aantrekken. Die willen weer bezoekers die hun advertenties zien erop doorklikken.

Maar goed voorlopig strijden HLN.be en Nieuwsblad.be om de gunst van de bezoeker door het opzetten van wedstrijden en weggeven van prijzen. Een concept dat ze kennen want ze doen het al jarenlang hetzelfde via hun kranten. Spaaracties, kortingsbonnen etc…

Advertenties

1 reactie »

  1. Blij te lezen dat je nog steeds in de wij vorm denkt en schrijft … nog een beetje aan het afkicken allicht 😉

    Reactie door Jeroen — juni 28, 2007 @ 12:59 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: