Daily Learnings

juni 18, 2007

Talent in speaking

Filed under: JCI,Life — dailylearnings @ 10:45 pm

Logo_MaastrichtAfgelopen weekend zijn zo’n 1500 leden van Junior Chamber International (JCI) uit heel Europa bij elkaar gekomen op hun jaarlijks Europees congres. Maastricht was de gaststad dit jaar en dus dicht genoeg om ook dit jaar hiervoor tijd uit te trekken. Vorig jaar zaten we in Tallin (Estland) en het jaar daarvoor in Poitier (Frankrijk). Het is een prachtige combinatie van praten met mensen van verschillende landen, vergaderingen, recepties, party’s en trainingsessies. De party’s zijn het meeste vermoeiende aangezien ze meestal pas rond 2-3 uur stoppen waardoor je geen enkele avond voor 3-4 uur op bed ligt. Maar goed dat heb je zelf in handen natuurlijk.

s Morgens weer vroeg uit de veren om in het congrescentrum verschillende trainingssessies te volgen. Soms boeiend, interessant, internationaal en briljant maar soms ook behoorlijk vervelend. Dit laatst komt meestal niet alleen door de inhoud maar vaker door de maniet waarop de inhoud gebracht is. Het is toch wonderbaarlijk hoe slecht de ene en hoe begeesterend de andere persoon kan spreken als die voor een groep staat. Tijdens de afsluitende awardceremonie op zaterdagavond heb ik even mogen genieten van een toespraak waarvan de inhoud niet zo geweldig was maar voor de manier waarop die gebracht werd was prachtig. Graham Hanlon is een meester in het spreken voor een grote zaal. Soms gaat prachtige inhoud verloren door de spreker die het brengt. Anderzijds blijft de zwakke inhoud gebracht door een sterke spreker achteraf langer hangen… Een stukje ervan kun je leren maar sommigen hebben net iets meer talent dan de andere

Zo’n congres is voor elk aanwezig JCI lid een verademing op de dagdagelijkse activiteiten. Niemand die je iets verplicht, niemand die je dwingt. Een natuurlijke drang om met mensen die je kent en die je niet kent te leren en vooral veel plezier te hebben.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: