Daily Learnings

juni 12, 2007

Tania’s blowjobs & Ulla’s verdienste

Filed under: Impact,Life,Politiek — dailylearnings @ 7:59 am

Nee

Opnieuw gaat de absolute hoofdprijs van deze verkiezingen naar Tania van de partij Nee. Twee dagen na de verkiezingen meldt ze dat ze teleur gesteld is in de vele stemmen die ze in Antwerpen heeft ontvangen. “Iedereen die voor ons heeft gestemd, is de politiek beu. Dus: hoe minder stemmen, hoe beter”,menen ze in het hoofdkwartier van Nee. Heerlijk tegen de stroom in zwemmen zonder daarbij al te pretentieus te zijn. That’s the way to go.

Voor de rest was de uitslag toch niet zo vreemd. Als regerende partij kun je namelijk niet anders dan verliezen. Vroeg of laat val je van je troon. In de oppositie is het gemakkelijk. Je bent tegen en probeert zo nu en dan zelf een positieve boodschap uit te dragen. Dat is de kracht van het Vlaams Belang. Die moeten geen compromissen sluiten en hoeven dus ook geen uitleg te geven aan hun achterban over keuzes die ze gemaakt hebben. Als je keuzes maakt stel je namelijk altijd een groep mensen teleur. En leuke oer Vlaamse kop doet de rest. Over een paar jaar krijgen we weer het zelfde scenario, let maar op.

En dan zijn er natuurlijk de populisten. Na Van Rossem en Fortuyn hebben we in Belgie een ex-judocoach JM Dedecker. Leuk iemand die tegen de rest aanschupt en nadat hijn overal is buitengezwiert met veel moet een eigen partij opricht. Een partij die zijn naam draagt natuurlijk (cfr Van Rossem en Fortuyn) en voor de rest niets voor stelt. Of moeten we nu echt een gat in de lucht springen omdat Ulla Werbroeck in de kamer verkozen is. Ulla wilde haar ex-coach een dienst bewijzen door hem te steunen in zijn ego-strijd tegen de rest. Maar bewijst ze daarmee nu ook ons land een dienst? Maar misschien moet ik het anders zien. Ulla heeft haar diensten voor het land reeds bewezen als judokampioene en wordt daar nu eindelijk de komende jaren rijkelijk voor betaald door ons. Dat heeft ze toen niet gekregen en dus geven we het haar nu. In die zin mag ze zelfs thuis blijven van de plenaire zittingen en is ze ook vrij gesteld van welke commissie dan ook. Kan ze het minste schade aanrichten…

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: