Daily Learnings

april 30, 2007

Zon, Zee, Zand, Strand en kuikens

Filed under: Diverse,Life — dailylearnings @ 11:01 am

Bleke voeten in de zee bij ZoutelandeWe hebben het al eerder over het prachtige weer gehad en vooral over het onnatuurlijke temperaturen die we deze dagen hebben mogen ondergaan. Je hoort me niet klagen hoor, dit zijn temperaturen waarin ik hele dagen zou kunnen doorbrengen. Als ik daarnaast één keer per jaar de skipiste op kan en mag, dan heb ik koude en sneeuw genoeg gezien voor een heel jaar.

Maar goed door dat mooie weer dus stond ik gisteren plots met mijn blote voeten in het zeewater. Alhoewel Zoutelande niet helemaal aan de open zee ligt maar vlak om de hoek. Westerschelde water bekt niet zo lekker en het water komt van de zee.

Mijn liefde voor dit badstadje heb ik reeds eerder beschreven en het deed me ook deze keer weer bijzonder veel plezier om met mijn bleke blote voeten in het koude water te staan.

Het is momenteel vakantie in Nedereland. Meivakantie noemen ze dat daar. Ze hebben de lengte van de verschillende vakanties ingekort en zo meerdere vakanties kunnen toestaan aan de schoolgaande jeugd. Onderzoek heeft inderdaad uitgewezen dat een vakantie van 2 maanden zoals hier in Belgie inderdaad te lang zijn evenals de periodes tussen sommige vakanties in. Maar goed dit geheel terzijde. Maar omdat het dsu vakantie is in Nederland zijn er ook veel Nederlanders op vakantie en is dus ook het strand met dit prachtige weer net iets te bevolkt om goed te zijn. In de ‘echte’ zomer is het Eendjes in Zoutelandenatuurlijk nog veel erger maar ik ben nu eenmaal iemand die niet graag in een massagebeuren aanwezig is. Maar dan moet ik maar niet naar de zee gaan als het mooi weer en vakantie is natuurlijk….. true true…

In mei legt elke vogel een ei behalve de Koekoek en de spriet die leggen in de meimaand niet.
Op weg van het strand naar huis troffen we in een beekje een eend met haar jonge eendjes aan. De eerste van dit jaar… Vader en moeder eend hebben elkaar reeds voor mei getroffen.
Het gaf een gevoel van een lente en een zomer die elkaar op een vreemde manier aan het doorkruisen waren.

Oja…de Koekkoek en de Spriet leggen niet in de meimaand omdat deze vogels de nesten van andere vogels inpalmen nadat de jongen het nest verlaten hebben. Het zijn luie vogels die niet graag een nest bouwen.

Advertenties

2 reacties »

  1. Je weet niks van vogels dat merk ik wel, zet er dan niks op!

    Reactie door Jan Beks — augustus 4, 2007 @ 9:32 pm | Beantwoorden

  2. Weet iemand dan waarom de spriet niet legt in de meimaand? Mijn zoontje wil over de Koekoek een spreekbeurt houden en de Spriet hoort toch in dat rijtje van nestindringers?
    Of toch niet?
    met vriendelijke groeten.

    Reactie door A van Zutphen — december 12, 2007 @ 4:05 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: