Daily Learnings

april 24, 2007

Brusselse Ring – R0

Filed under: Diverse,Everything is Possible,Life,Politiek,Vreemd — dailylearnings @ 3:33 pm

Ring BrusselHet is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste zijn maar ik stond vandaag weereens ferm tegen mijn goesting vast op de Ring rond Brussel. Tijd om een boekje te lezen en tijd om eens na te denken. Over de Ring deze keer..

Want het is namelijk niet zo gek dat het daar constant vaststaat. De ring is duidelijk niet aangelegd met een visie op veel verkeer.

De ring is:

 • te smal – waardoor bij een uitwijkmanoevre iedereen meteen op de rem moet en dus de boel vaststaat
 • te onoverzichterlijk – bochten die te kort zijn, heuvels waar je niet kunt over kijken….allemaal reden voor sommige chauffeurs om de remmen dicht te gooien.
 • te korte opvolging van een afrit op een oprit en vise versa – de meeste files ontstaan doordat mensen van de ring afwillen op plaatsen waar anderen er ook op willen. Neem nu bv de oprit vanaf de nationale luchthaven richting Gent waar je onherroepelijk in de knoei licht met het verkeer dat richting E19 Antwerpen wil.

Een masterplan voor de Brusselse Ring dringt zich dus op. Laten we daar dan op zijn minst even kijken naar hoe andere landen ringen rond steden aanleggen. In Nederland is er rond Utrecht een ring die dubbel zo breedt is als deze van Brussel en dan is Brussel toch een wereldstad ! Centrum van Europa ! Een ring rond een wereldstad is geen autosnelweg van Gent naar Brussel….meneer de minsters !!

Advertenties

2 reacties »

 1. Misschien kunnen ze inspiratie opdoen bij de ring rond Parijs

  Reactie door stien — april 25, 2007 @ 2:38 pm | Beantwoorden

 2. En vooral erg: de E19 en de E40 worden eventjes doodleuk onderbroken en langs de Ring geleid. Ook de E411 valt netjes dood op de Ring.

  Maar is het iedereen ook opgevallen dat de laatste twee weken het verkeer van Gent naar Brussel op de E40 ’s morgens extreem is toegenomen? Mijn gevoel is dat het vooral een probleem is tussen Gent en Aalst. Werken in Aalst ergens? Meer volk dat erop rijdt in Erpe-Mere? In ieder geval erg aan het worden.

  Reactie door Stijn — april 29, 2007 @ 8:48 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: