Daily Learnings

april 3, 2007

From hero back to zero …publieke schandpaal

Filed under: Life,Politiek,Zeeuwen — dailylearnings @ 9:25 am

Onze nationale keeperstrots Jean-Marie Pfaffwordt op het matje geroepen door Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen. In de laatste aflevering van deze spannende en vooral decadente reality (alhoewel) soap was te zien hoe de keeper der keepers een uithaal nam tegen een zwarte tuinman. Onze Jean-Marie moest nl zijn voeten even wassen en de man stond in de weg. Aanstoot gevend voor het voorbeeld van onze moderne maatschappij.  Het Centrum begint dus aan een brief aan de heer Pfaff maar licht ondertussen eerst maar even de pers in over de stappen die ze zullen ondernemen. Daarmee is de publieke schandpaal opnieuw een feit. Want voor onze held is deze publieke viengerwijzing erger dan een stille veroordeling. De macht van de media dus die hij zo graag bespeeld. Daarmee ook eens even kijkens hoe onze kranten hierover berichten:

Jean Marie kicksHLN.be: Pfaff schopt zwarte tuinman
Een titel die het allemaal zegt. Ik geef zo nu en dan wat les in  communciatie en omgang met de pers. Basisregel: geef in de titel kort en duidelijk mee WIE doet WAT.  HLN.be doet dat duidelijk. De foto illustreerd wat de titel zegt.

Nieuwsblad.be: Jean-Marie Pfaff op het matje voor incident met tuinman
Een wat moeilijkere titel. Ok hij zegt wat het moet zeggen, iets minder platvloers maar minder direct. En vooral het bekt niet zo lekker. De foto toont een vermoeide JM met een terechtwijzende vinger in de lucht.
De Standaard Online zet het veel kleiner en titelt op de homepage de nietszeggende titel: Jean-Marie Pfaff opgeroepen door Centrum Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Bizare titel ….

Onze Antwerpse vrienden van Gazet van Antwerpen tenslotte zijn helemaal bijzonder vriendelijke: Jean-Marie Pfaff berispt na schoppen van kleurling. Zijn duidelijk zelf bang voor een berisping van het Centrum.

In de grote strijd tussen de nieuwssites kunnen titels tellen. Duidelijkheid is m.i. daarbij de boodschap maar elke journalist, online of niet online, doet daarmee zijn eigen ding. Maar duidelijk is wel: wat Jean Marie ook doet  hij blijft ermee de pers halen.

Op de eigen website van de Pfaffs is er vooralsnog geen melding van deze nieuwe media aanwezigheid.

1 reactie »

  1. Hi, there!..13c065bc2282617f3fb3f4c6dbd45cb4

    Reactie door John — november 18, 2007 @ 9:58 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: