Daily Learnings

februari 13, 2007

Open VLD

Filed under: Geen categorie — dailylearnings @ 12:48 pm

Open VLDOpen VLD is dus de nieuwe naam van de VLD. Ik kan er niet bijster enthousiast over zijn. “Er waren veel ideeën en voorstellen” hoor ik de grote voorzitter Bart Somers gisteren zeggen in De Laatste Show. “Sorry Bart” het lijkt me moeilijk te geloven dat er veel ideeën waren en dat ‘Open VLD’ door iedereen als beste werd ervaren. Het zegt namelijk niet veel en het toont vooral ook niet aan dat je een serieuse koerswijziging van plan bent.Het lijkt eerder een stilhoudertje voor de mensen die om verandering roepen. En meteen een manier om, op een iets of wat positieve manier, in het nieuws te geraken. Daar ben je dan tenminste wel ingeslaagd maar het is meteen wel jammer dat het de inhoud verdrongen heeft.

Kijk, beste Bart, als je echt een ommezwaai wilt maken binnen je partij moet je dat resoluut aanpakken. Of je behoud je sterke merk of je creeert een nieuw. Een beetje van beide… dat werkt niet. Het zegt niets nieuws, het voegt niets toe en … je moet het uitleggen. En als je, iets wat duidelijk moet zijn, moet uitleggen, dan is het niet goed.

En tenslotte…het ‘bekt’ niet. En dat is misschien nog het meest belangrijke van allemaal.

Sp.a, CD&V, de mensen hebben er wat tijd voor nodig gehad maar het zijn nieuwe sterke merken geworden. Het is totaal anders (let wel: ik heb het hier over de naam niet de inhoud) en het ‘bekt’ goed. Niet iedereen weet waar de letters voor staan maar dat is in dit geval van minder belang. Iedereen weet wat het is en behoeft dus geen uitleg.

Je zult het zien in no time zal ‘Open’ niet meer vermeld worden. ‘VLD’ wordt anders geschreven…. ‘hoe schrijven we dat nu ook weer’ ? En in het beste geval zal Open vld weer terug VLD worden. Of, waarom niet, weer PVV ?

Oja en op hun website is te zien hoe belangrijk deze naams/logo verandering niet gevonden wordt. Op www.openvld.be staat slechts een klein stukje over de nieuwe uiting (dd 13/02/2007).

Advertenties

2 reacties »

  1. Je hebt gelijk: het bekt inderdaad niet. Wie dat verzonnen heeft, kent zijn vak niet.
    Off topic: Dank voor de link. Ik heb je met plezier aan mijn blogroll toegevoegd.

    Reactie door smiling cobra — februari 15, 2007 @ 10:25 am | Beantwoorden

  2. Ik denk eerder dat het OVLD gaat worden. Zoals bij de SP-A. De afkorting lukt, de Anders wordt haast niet uitgesproken.

    Reactie door Eve — februari 25, 2007 @ 2:19 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: