Daily Learnings

februari 6, 2007

De eerste sneeuw

Filed under: Impact,Life — dailylearnings @ 10:53 pm

Eerste SneeuwJan De Wilde bezong het al jaren geleden en deze avond toen ik van Groot Bijgaarden naar Waregem reed deed ik hetzelfde. “De eerste sneeuw” van het jaar viel met grote dikke vlokken naar beneden. ‘Vallen’ ..? nee ‘dwarrellen’ is een beter en een veel mooier woord. Het is wonderbaarlijk hoe mooi sneeuw naar beneden dwarrelt (ook de vervoegingen zijn mooi).  Heb je dat al eens bekeken ? Meestal buigen we ons hoofd naar beneden en lopen we snel door om niet nat te worden. Maar bij sneeuw moet je de volgende keer echt eens blijven stil staan en de tijd nemen om te kijken hoe de sneeuw langzaam naar beneden dwarrelt.

Het blijft daarbij iets heel wonderbaarlijks… sneeuw… Het is geen water (regen) maar ook geen ijs. Als het op je hand valt is het weg voordat je het goed gezien hebt. Maar als al die sneeuwvlokken collectief beginnen samenwerken en aan elkaar blijven plakken dan krijg je heel wat anders. Er zijn al verschillende dakken bezweken onder een pak sneeuw, auto’s rijden zich vast en duizenden glijden erop lange stokken over naar beneden.

Straf spul die sneeuw..

Oja, I know er is al sneeuw gevallen dit jaar. Maar daar heb ik nog niet van mogen genieten. Het was dus vooral voor mij ‘de eerste  sneeuw’…. dit jaar.

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: