Daily Learnings

december 13, 2006

My name is Sidek… Harry Sidek

Filed under: Impact,Internet,Life,Life Changing — dailylearnings @ 8:03 pm

Second LifeVia marketeer Joseph Jaffe kwam ik onlangs in aanraking met het fenomeen Second Life. Second Life is een 3D wereld waarin je met iedereen die via het programma online is kan praten. Je vliegt of laat jezelf van het ene eiland naar het andere transporteren (“Beam me up Scotty”). Second Life is namelijk opgebouwd uit allemaal eilandjes die door de eigenaar zijn aangekocht en worden beheerd. Via een alter ego (avatar) kun je zijn wie je wil en met elke vreemde een gesprek aangaan.

Er zijn reeds verschillende bekende merken die ervoor gekozen hebben om ook op een of andere manier aanwezig te zijn binnen Second Life. Zo opende zowel Dell als American Apparel een shop binnen Second Life. Hier kun je in eerste instantie dingen kopen om je avatar nog mooier te maken (bv een t-shirt voor 1US$ ). Maar het is voor deze bedrijven ook een geweldig manier om op een nieuwe manir met potentiele klanten in contact te komen.

I love it …. echt waar. Je moet het eens proberen. Eerst begin je wat rond te lopen en te kijken waar je allemaal naartoe kunt gaan. Maar als je je even verdiept (en dat is niet zo moeilijk) begint het een leuk verhaal te worden.

Joseph Jaffe opende onlangs zijn eigen buro Crayon in Second Life. Hij houdt daar meetings en laat presentaties zien aan potentiele klanten die als avatar een bezoek brengen aan het marketing bedrijf. Great!

Ik ga ook eens kijken wat mogelijk is. Eerste doelstelling: de eerste JCI afdeling binnen Second Life.

2 reacties »

  1. vmbo

    Reactie door burak — februari 18, 2007 @ 4:32 am | Beantwoorden

  2. wat moet ik zegen!!!!

    Reactie door burak — februari 18, 2007 @ 4:33 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.