Daily Learnings

oktober 17, 2006

Meer levens

Filed under: Life — dailylearnings @ 9:27 pm

Meer levensOnlangs vertelde een vriend van me zijn theorie over de ‘drie levens’ die we als mens allemaal zouden hebben. We doen het daarmee minder goed dan de kat die op negen levens kan rekenen. Aan de andere kant zouden we het dan beter doen dan de doorsnee mens die er tot voor kort meende er slechts één te hebben.

Begin nu niet te fantaseren over wat je in je tweede leven allemaal anders zou doen dan in je huidige bestaan (mijn tip hier is: doe er nu al wat aan…). We hebben het hier over drie levens die een parallel bestaan hebben aan elkaar.

Onze drie levens:

  1. Zakelijke leven – het leven tijdens onze beroepscarriere en de relatie met de mensen die we daarbinnen allemaal ontmoeten.
  2. Prive leven – de levenspartner, kinderen, familie en vrienden
  3. Vrije tijdslven – hoe vullen we onze vrije tijd in ? Al zeeuwend voor de TV of doen we dat anders. Voor mij (en voor de vriend van deze theorie) is dat JCI Vlaanderen. Welke mensen ontmoeten we hier en hoe maakt dit ons leven meer waardevol.

Een prachtige gedachtengang die in theori zou kunnen betekenen dat de drie perfect naast elkaar zouden kunnen lopen. De praktijk wijst echter vaak anders uit en is het een onlosmakelijk met het ander verbonden. Zowel praktisch al emotioneel lijkt het me moeilijk om de drie van elkaar gescheiden te houden.

Maar dat moet ik misschien nog leren….

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: