Daily Learnings

september 27, 2006

Tijd voor actie

Filed under: Impact — dailylearnings @ 5:49 pm

De ZussenGisteravond tijdens een vergadering van de schoolraad stelde ik een prachtig project van JCI Belgium voor aan de verschillende leerkrachten en ouders. Een project dat als doelstelling heeft om de leerlingen van het 6de leerjaar te laten nadenken over onze eigen Waregemse gemeenschap en vooral hoe zij denken dat ze van die gemeenschap een beter plaats om te leven kunnen maken. Op 11 december willen we in alle steden van Belgie waar JCI actief is naar de stadsbesturen stappen om de jonge mensen hun projecten te laten voorstellen. Impact verzekerd….

Wie nu denkt dat iedereen stond te springen op de banken van enthousiasme heeft het mis. Ik had even goed een artikel uit een zweedse krant kunnen voorlezen. Stilte…. Maar goed we geven niet op. Guido Gezelleschool heeft zich reeds achter het project geschaard en wellicht kunnen we nog een school overhalen om op de kar te springen.

De foto van vandaag zijn mijn lieve nichtjes die samen met hun moeder naar Sri Lanka zijn verhuisd. Ze gaan daar, voor kinderen die absoluut willen leren en nadenken maar daar geen middelen voor hebben, een school opzetten en voorzien van de nodige materialen.  Actie dus … en een wereld van verschil.

1 reactie »

  1. […] Mijn schoonzus is samen met haar kinderen naar Sri Lanka getrokken om daar goed werk te verrichten. Onderwijs en ondernemersschapkan daar wel wat hulp gebruiken en dat doet ze dan ook de komende 7 maanden. […]

    Pingback door It’s all in the Family « Daily Learnings — oktober 18, 2006 @ 9:34 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: